fredag 11 mars 2016

Tatiana Zdanoka

Which ‘temporarily occupied territories’ of Luhansk and Donetsk are you speaking about? Who are the occupiers? The local people are these ‘occupiers’, people in Donetsk whom the Kiev army is bombing.

Detta sades av en gruppkamrat till Miljöpartiet i Europaparlamentet tidigare i år. Att Zdanoka inte uteslutits ur gröna gruppen i EU-parlamentet är för mig obegripligt. F d medlem i den fascistiska rörelsen Sutj Vremenji, grundad av teaterdirektören Sergej Kurginyan.

Hans festliga urspårning vid visit i Donbass kan ses här, för övrigt:

http://www.interpretermag.com/novorossiya-theory-meets-novorossiya-reality-in-donetsk/


2 kommentarer:

  1. Om man inte vill ha krig måste man nog försöka sig på att föreslå en lösning. Ukraina har länge (i förhållande till hur länge landet existerat) varit uppdelat i öst och väst. Det hade varit lättare för de västvänliga delarna av befolkningen att närma sig Västeuropa om de hängde av de östliga provinserna.

    Nu kan man ju inte tvinga folk att bli ryssar bara för att man vill bli av med dem, men en internationellt övervakad folkomröstning borde räcka för att de ska kunna bli självständiga och fortsätta som satellitstat till Ryssland.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske blir de östliga delarna sugna på en återförening sedan när de västliga efter 10 år rusat ifrån i fråga om välstånd.

      Det förutsätter dock att landet moderniseras i grunden och blir av med stora delar av dess beroende av rysk gas.

      Radera